Vingårdene


Vi importerer vores vin direkte fra vinbønderne. Der er ingen mellemled. Vi tager selv rundt og smager vin hos bønderne og udvælger vore egne yndlinge. Nogle af vingårdene har vi besøgt i årevis, mens andre er kommet til siden hen. Vi udvider gerne vore horisonter, og hver gang vi besøger området, prøver vi nye bønder og nye vine. Måske venter vores nye yndlingsvin om næste hjørne!

Pfalz:
Pfalz er kendt for både at lave gode røde- og hvidvine. Her er vi kommet gennem mange år, og det er her, vores store interesse for tyske vine er startet.

Weingut Karst

Weingut Karst i Bad Dürkheim er den første vingård, vi i sin tid besøgte. Det var også her, vi overnattede på vores første tur i området, da de besidder en række forskellige hotelværelser og -lejligheder. De har for nyligt bygget til, så de nu har et dejligt og moderne afsnit med nye flotte værelser, samt vinsmagerum, spiseareal osv.

Siden er vi flere gange vendt retur. Ikke kun for at have et godt sted at overnatte, men selvfølgelig også fordi deres vin – særligt deres hvidvin – falder rigtig godt i vores smag. Deres Riesling i literflaske er vore klare favorit, når vi skal have en god “hverdagsvin”, som passer til lidt af det hele, og som også smager super godt som schorle (vin og danskvand, som giver en læskende sommerdrik). Vi er også glade for deres Syrah og Cuvée Georg 1. Virkelig gode dråber!

Weingut Wolf

Weingut Wolf ligger i Ungstein, som ligger i oplandet til Bad Dürkheim på “Deutsche Weinstrasse”. Vingården er virkelig et besøg værd! For det første laver de fantastisk god vin – både de røde, de hvide, og de boblende! Blandt andet laver de 3 af vores absolutte favoritrødvine, “Lupus Black”, “Dornfelder Feinherb” og “Hokus Pokus”. Og for det andet har de i kælderen et fantastisk univers, som de to gange om året åbner op for kunderne. Det er indrettet som en borgkælder med levende lys, gevandter og spændende indretning. Her kan man komme og smage al deres vin og derudover også lokale specialiteter. Det foregår hvert år sidst i april/først i maj, og derudover i november. Det kan kun anbefales!

Schönfelder Hof ligger i gåafstand fra Weingut Wolf i Bad Dürkheim. De driver udover deres vingård også en restaurant, hvor vi holder meget af at spise. Deres køkken byder på gode tyske retter, og de er gode til at lave årstidsbestemte specialiteter, f.eks. når der er aspargessæson.

Deres vine falder også virkelig godt i vores smag. Vores klare favorit er “Merimée Dunkelfelder”, som vi bruger som årets julevin. Når den har fået en del år på bagen, er det virkelig himmerrigsdråber! Desuden er deres Cuvée, Spätburgunder og nogle af deres hvidvine altid at finde på vore egne vinhylder i privaten.

K. Wegner fandt vi ved et tilfælde. Vi var i Dürkheim og ventede på at vi kunne komme ind på en bestemt restaurant, og imens vi ventede, fik vi et glas vin et sted. Vinen smagte os fantastisk, og vi googlede producenten ud fra flasken. Det var en lokal vinbonde, og dagen efter tog vi ud og besøgte vingården. Og siden har vi været der flere gange.
Her er det primært deres hvidvine, vi ynder. Riesling, Weissburgunder m.v. De laver flere lækre sorter! Men deres rødvin er nu bestemt heller ikke ringe! Vil vil i den næste tid smage os igennem nogle af deres lidt dyrere dråber, for vi er sikre på, at vi her vil finde ren guld!

Weingut Thomas Sippel

Når vi er på vinferie, kører vi rundt i området, og så besøger vi tilfældige vingårde, vi kommer forbi. Thomas Sippel var en af dem, vi faldt for! Han bor i Weisenheim am Berg i nærheden af Bad Dürkheim og laver virkelig god vin – både røde og hvide. Hans vin er i flotte stilrene flasker og er super fine i en gavekurv. Desuden destillerer han gin og whiskey, og producerer spændende likører i alverdens smagsvariationer, f.eks. hasselnød, æble/kanel eller hindbær.

Weingut Roland Christ

Gode gamle Weingut Christ i Kallstadt lidt uden for Bad Dürkheim. Vingården Christ er et vildt hyggeligt sted. Der er intet fint og fancy over det – måske netop derfor holder vi sådan af at komme der! Vi er kommet der gennem 4-5 år nu (privat). Flinke og sjove mennesker, som er meget gæstfri – og så laver de dejlig vin. Vi har indtil nu ikke haft det med i forretningen, da flaskerne sjældent er ens (de opkøber restpartier), hvilket måske ikke tiltaler alle former for kunder. Men nu har vi alligevel valgt at tage nogle af deres vine med i sortimentet, da de bare smager så dejligt og prisen er god!

Mosel:
Mosel er især kendt for deres fantastiske hvidvine. Vinfadet var på tur her i 2020 og har fundet en række dejlige vingårde, som du nu også kan få glæde af.

Weingut Alfons Sebastiani

Alfons Sebastiani er en af mine gamle bekendte. I firserne havde jeg kontakt med ham og hans kone i forskellige sammenhænge, og jeg har boet i en af hans ferielejligheder. Siden har jeg været forbi i halvfemserne og igen nu i 2020. Derfor var det meget naturligt for mig at tage hans vin med i sortimentet nu, hvor jeg har åbnet vinhandel.
Sebastiani er et omvandrende leksikon. At sidde til smagning hos ham er at få et historisk vingesus. Både hvad angår vin, vinhistorie og områdets historie. Det er utroligt, hvad den mand alt ved og kan fortælle så levende om.
Hans vin er gedigent og velproduceret. Han har styr på sine arbejdsmetoder og har årelang erfaring, hvilket smitter af i hans sikre måde at styre både produktion og udvikling. Hans vine er meget drikkevenlige og priserne er yderst fornuftige. Derfor var jeg på forhånd sikker på, at han skulle med i mit sortiment, og jeg blev heller ikke overrasket over at opdage, at hans gennemgående kvalitet og stilsikkerhed stadig holder den dag i dag.

Weingut Lehnert-Veit

Dette er en vingård, vi har fundet tilfældigt. Vi var ude at køre en tur i Piesport og trængte til en tår at drikke. Vi gik ind af en havelåge til et vinotek – og vupti, her var Lehnert-Veit. Vi sad ude i det gode vejr og fik hhv. vin og druesaft (til chaufføren), og så tog det fart. Vi endte med at sidde der i flere timer og smage forskellige vine, og spiste også vores aftensmad på stedet.
Vi blev hurtigt enige om, at dette var et oplagt bud på en Mosel-vin, som skulle med i sortimentet. Spændende vine i flere prisklasser; velsmagende og både klassiske og moderne. Vi har valgt at tage i første omgang 6 vine med i sortimentet; både af de gode “hverdagsvine” og de lidt dyrere og en enkelt højdespringer.