Vingårdene


Vi importerer vores vin direkte fra vinbønderne. Der er ingen mellemled. Vi tager selv rundt og smager vin hos bønderne og udvælger vore egne yndlinge. Nogle af vingårdene har vi besøgt i årevis, mens andre er kommet til siden hen. Vi udvider gerne vore horisonter, og hver gang vi besøger området, prøver vi nye bønder og nye vine. Måske venter vores nye yndlingsvin om næste hjørne!

Pfalz

Pfalz er kendt for både at lave gode røde- og hvidvine. Her er vi kommet gennem mange år, og det er her, vores store interesse for tyske vine er startet.

Weingut Wolf

Weingut Wolf ligger i Ungstein, som ligger i oplandet til Bad Dürkheim på “Deutsche Weinstrasse”. Vingården er virkelig et besøg værd! For det første laver de fantastisk god vin – både de røde, de hvide, og de boblende! Blandt andet laver de 3 virkligt gode rødvine, “Lupus Black”, “Dornfelder Feinherb” og “Hokus Pokus”. Og for det andet har de i kælderen et fantastisk univers, som de to gange om året åbner op for kunderne. Det er indrettet som en borgkælder med levende lys, gevandter og spændende indretning. Her kan man komme og smage al deres vin og derudover også lokale specialiteter. Det foregår hvert år sidst i april/først i maj, og derudover i november. Det kan kun anbefales!

Schönfelder Hof ligger i Bad Dürkheim. De driver udover deres vingård også en restaurant, hvor vi holder meget af at spise. Deres køkken byder på gode tyske retter, og de er gode til at lave årstidsbestemte specialiteter, f.eks. når der er aspargessæson.

Deres vine falder også virkelig godt i vores smag. Vores ultimative bestseller er deres Rosé i literflaske. Derudover er vi bl.a. særligt glade for deres “Merimée Dunkelfelder”. Når den har fået en del år på bagen, er det virkelig himmerrigsdråber! Desuden er deres Spätburgunder og nogle af deres hvidvine altid at finde på vore egne vinhylder i privaten.

K. Wegner fandt vi ved et tilfælde. Vi var i Dürkheim og ventede på at vi kunne komme ind på en bestemt restaurant, og imens vi ventede, fik vi et glas vin et sted. Vinen smagte os fantastisk, og vi googlede producenten ud fra flasken. Det var en lokal vinbonde, og dagen efter tog vi ud og besøgte vingården. Og siden har vi været der flere gange.
Her finder man en vinbonde, der for alvor ved noget om vin. Han er et omvandrende leksikon! Og så utrolig spændende at tale med. Kvaliteten er i top på både hvid-, rød- og rosévine. En af hans specialiteter er barriquelagring.

Weingut Darting

Weingut Darting var et af de vinhuse, vi fandt på nettet under Corona-nedlukningen. Vi tog kontakt til dem og hurtigt følte vi os velkomne. Vi har sidenhen besøgt dem og smagt vin i deres hyggelige gårdhave, og her blev vi fuldstændig bjergtagede af både stemningen og vinen.
Vingården drives af Helmuth Darting og hans søster Heike, samt deres familier.
En af vore bestsellere er deres Spätburgunder Mandelgarten, som altid falder i god jord. Men de har mange andre fantastiske vine, og vi kan varmt anbefale både røde og hvide vine herfra, ligesom roséerne og de mousserende vine.

Weingut Roland Christ

Gode gamle Weingut Christ i Kallstadt lidt uden for Bad Dürkheim. Vingården Christ er et vildt hyggeligt sted. Der er intet fint og fancy over det – måske netop derfor holder vi sådan af at komme der! Vi er kommet der gennem rigtig mange år nu. Flinke og sjove mennesker, som er meget gæstfri – og så laver de dejlig vin. En af deres specialiteter er mere sjældne druer, som de andre vingårde ikke leverer, f.eks. Calardis Musqué, Siegerrebe og tysk Tempranillo.

En af de sjove ting ved Christ er, at flaskerne ikke altid er ens. De opkøber restpartier af flasker, så hvis man f.eks. køber 12 af en slags vin, kan man opleve, at det kommer i op til flere forskellige flasketyper. Men ALTID med korkprop!
Når vi sender Christ-vine til smagninger, får de sjældent under 90 point, så det vidner om, at kvaliteten er i top.

Lauermann & Weyer

Lauermann & Weyer er som de øvrige et familieforetagende, her drives det især af de to sønner i familien. De har bidraget med et frisk pust – både i virksomhedens grafiske materialer, men også i måden at tænke vin på. Her går traditioner og innovation perfekt hånd i hånd!

Et nyt morsomt tiltag på vingården er, at man kan overnatte der i store “vintønder”.

Fra vingården får vi især lagrede rieslinger af meget høj kvalitet, men også en virkelig god spätburgunder. Flere vine kommer til, når vi selv får smagt os igennem deres udvalg og får bestemt os til, hvad vi vil tilbyde jer.

Mosel

Mosel er især kendt for deres fantastiske hvidvine. Vinfadet var på tur her i 2020 og har fundet en række dejlige vingårde, som du nu også kan få glæde af.

Weingut Alfons Sebastiani

Alfons Sebastiani er en af mine gamle bekendte. I firserne havde jeg kontakt med ham og hans kone i forskellige sammenhænge, og jeg har boet i en af hans ferielejligheder. Siden har jeg været forbi i halvfemserne og igen nu i 2020. Derfor var det meget naturligt for mig at tage hans vin med i sortimentet nu, hvor jeg har åbnet vinhandel.
Sebastiani er et omvandrende leksikon. At sidde til smagning hos ham er at få et historisk vingesus. Både hvad angår vin, vinhistorie og områdets historie. Det er utroligt, hvad den mand alt ved og kan fortælle så levende om.
Hans vin er gedigent og velproduceret. Han har styr på sine arbejdsmetoder og har årelang erfaring, hvilket smitter af i hans sikre måde at styre både produktion og udvikling. Hans vine er meget drikkevenlige og priserne er yderst fornuftige. Derfor var jeg på forhånd sikker på, at han skulle med i mit sortiment, og jeg blev heller ikke overrasket over at opdage, at hans gennemgående kvalitet og stilsikkerhed stadig holder den dag i dag.

Weingut Rosenbaum

Vingården ligger i Briedel ved smukke Mosel. Det er et af de nyere vinhuse i sortimentet, så vi har ikke været der så mange gange endnu.
Men vinenes kvalitet taler for sig selv. Klassiske Moselvine, der smager præcis som man ønsker det. Vi har særligt koncentreret os om deres Rieslinger, og bestselleren her er den halvtørre “Hochgewächs”, som altid falder i god jord hos vore vingæster. Men vinhuset producerer alle typer af vine, og vi kan varmt anbefale at gå på opdagelse i deres sortiment.

Baden

Baden er kendt som et virkelig godt rødvinsområde, da det er det sydligste og varmeste i Tyskland. Området kaldes også Tysklands Bourgogne. Forholdene her byder på gode forhold for især Spätburgundere, men de producerer selvfølgelig også hvidevine, roséer m.v.

Familien-Weingut Renner

Familien-Weingut Renner ligger nær Offenburg – med udkig til Strasbourg i Frankrig. Gården drives af tre brødre, hvorfor man også kan se et stort tretal på deres etiketter.

Vingården er for få år siden blevet revet ned og genopbygget, da de tidligere rammer var for gamle og for dårlige. Vingården fremstår derfor som moderne og virkelig flot og lækker og er bygget ind i skråningen så den passer godt ind i området. Fra den store terrasse er der udsigt over områdets vinmarker, landsbyen (som alle hjælper med at høste i efteråret) og som sagt Strasbourg.

Fra vingården får vi især Spätburgundere, som hitter stort, når vi er på vinmesser.

Rheinhessen

Landskabets bløde bakker og floden Rhinen er med til at beskytte dette sydøstlige vinområde, der er kendt for at lave markante vine på druerne Riesling og Silvaner.

Weingut Wiesenmühle

Weingut Wiesenmühle fandt vi en dag, vi var på køretur. Gården ligner ikke en klassisk vingård, men mere et gods med almindeligt landbrug. Men vine har de bestemt også på produktionslisten, og det med rette!
De producerer alt fra Riesling til Spätburgunder, men særligt har vi succes med deres sjove secco´er (perlevin) med forskellige smagstilsætninger, f.eks. granatæble, solbær og hyldeblomst. Men deres 1-liters Rosévin har virkelig også taget kegler på det seneste! Kan kun anbefales!