Lehnert-Veit – Mosel – Steinzeit Riesling, 2019

DKK 395,00

  • Spændende og anderledes
  • Hvidvin produceret som rødvin
  • Gæret med drueskallerne
  • Lagret på granitfade
  • Speciel smagsoplevelse
  • Indeholder 0,75 L

 

Varenummer: lv001o Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Steinzeit Riesling er noget ganske specielt. Nogle vil kalde det orangevin, andre vil sige, at det ikke falder i den kategori. Faktum er, at kategorien er meget bred og der er mange fortolkninger af ordet “orangevin”.
Denne vin, “Steinzeit” er Rieslingdruer (dvs. klassiske hvidvinsdruer), som gærer sammen med drueskallerne, som man normalvis kun gør med rødvinsdruer. Derved opnår man en ganske særlig smag, og vinen udvikler tanniner, som man ellers nærmest kun finder hos rødvin. Den er lagret på granitfade.
Hvis du har en ide om, hvordan en Riesling kan smage, så får du her en meget anderledes dimension, som er uhyre interessant at stifte bekendtskab med.

I visse typer orangevin ved du aldrig, hvordan vinen har udviklet sig, mens den har været på flaske, da det er “vildt og organisk”. I denne udgave har vinbonden valgt at styre processen og stabilisere vinen, så man er sikker på, at vinen beholder sin smag og karakteristik også nogle år frem.

Vingården Lehnert-Veit kommer fra Mosel, hvor vinen gror op af meget stejle skråninger, der indeholder skifer. Det giver vinene en karakteristisk mineralsk smag.

Ideel drikketemperatur: 9°C

Indeholder sulfitter.

Yderligere information

Vægt 1 kg
Størrelse 100 × 30 cm
Størrelse

200 Litter

Titel

Gå til Toppen